Amerikaans liften

Amerikaans liften


Benodigdheden (linkjes, instrumenten etc.)

Voor deze energizer heb je geen extra materiaal nodig.

Omschrijving energizer

Iedereen zit in een kring en krijgt een nummer van 1 tot ? (afhankelijk van het aantal personen). Dan begint het "liften" en iedereen doet ritmisch tegelijk mee met de volgende vier liftgebaren: 

 
- Met beide handen tegelijk klappen op de knieën/bovenbenen
- In de handen klappen, rechterduim omhoog steken, en over je schouder bewegen
- Linker duim omhoog steken, over je schouder bewegen 

 
Nummer 1 begint te liften. Wanneer iedereen zijn rechterduim omhoog steekt, noemt nummer 1 zijn eigen nummer en wanneer hij zijn linker duim omhoog steekt, noemt hij een nummer van iemand anders uit de kring. De persoon die dat nummer heeft, zegt zijn eigen nummer op het moment dat iedereen zijn rechterduim omhoog steekt, en noemt het nummer van iemand anders wanneer hij zijn linker duim opsteekt. Dit gaat door, totdat iemand zich vergist met een nummer of vergeet te liften wanneer zijn nummer genoemd is. Deze persoon is af en gaat achteraan de rij zitten. De kinderen schuiven (indien mogelijk) een plaats op, en de nummering verandert. Doel van het spel is in deze variant om te proberen om net zo lang geen fouten te maken, totdat je op nummer 1 zit. Het spel kan eigenlijk eindeloos doorgaan, totdat de kinderen geen zin meer hebben. 

Eventuele variant

  • In een kennismakingsvariant worden geen nummers, maar voornamen genoemd. Fantasienamen, hobby's, favoriete stripfiguren enzovoort zijn natuurlijk ook mogelijk. Om het moeilijker te maken kun j

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin