Wat is popmuziek?

Meer muziek in de klas

In het basisonderwijs is 'Méér Muziek in de Klas' inmiddels een begrip geworden. Iedereen is het er mee eens: kinderen hebben recht op meer muziek in de klas. Maar om welke reden is muziek in de klas zo belangrijk? In dit hoofdstuk wordt dit uitgelegd. 

Waarom meer muziek in de klas? 

Cultuuronderwijs is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling van een kind. Door muziekonderwijs te geven in de klas stimuleer je de creativiteit van de kinderen. Het bespelen van instrumenten draagt bij aan de motorische ontwikkeling van de kinderen en het bevordert discipline en doorzettingsvermogen. Ook bevordert het de ontwikkeling van het brein.

Muziek maken heeft een positief effect op de schoolprestaties van een kind. Door het maken van muziek leren de kinderen ook rekening te houden met elkaar. Ze hebben samen plezier en dit stimuleert de fijne sfeer in een groep. Muziek is overal, het is onderdeel van het dagelijks leven van een kind. Ten slotte vinden ouders het ook belangrijk dat hun kinderen in aanraking komen met muziek op school.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin